Happening på hemmaplan

När man bor på landet så är man inte speciellt van vid att det händer grejer inom promenadavstånd. Men idag så var det visning av en gammal väderkvarn som har tjänat trakten med att mala sädeskorn till mjöl i flydda tider. Vi kan tycka att det är länge sen men i själva verket är det kanske bara ett halvt sekel sen detta var verklighet.

Den varsamt renoverade Kvarnen i Trönningenäs

Den varsamt renoverade Kvarnen i Trönningenäs

Det var en strålande vacker juli-eftermiddag och det kom folk från när och fjärran för att titta in i Kvarnen och få känna historiens vingslag. Utanför var det en minimarknad med försäljning, det såldes kaffe med dopp och så var det en ung flicka som spelade vackert på flera olika instrument. Vi fick också gå in i Kvarnen och få en inblick i hur sädeskornen blev till mjöl då det begav sig.

Så här kunde det se ut

Så här kunde det se ut

Idag pratar man om sociala medier och vi nutida människor kommunicerar via facebook, twitter, instagram, bloggar och allt möjligt men för bara knappt trettio år sen så var det brevledes och telefonledes man pratades vid. Då handlade det inte om sms och e-mail, utan det var väggfasta telefoner och postade brev som gällde. Man satt vackert stilla när man pratade i telefon och telefonsladden satt fast i väggen. Punkt! 🙂 Ytterligare trettio år tidigare så var inte telefonen var mans egendom utan då var det på kyrkbacken eller i handelsboden som man fick reda på vad som inträffat i bygden på sista tiden. Eller som här på Kvarnabacken!

I samspråk på Kvarnabacken

I samspråk på Kvarnabacken

Tiderna förändras i ett rasande tempo, det är bara att hänga med. Men ibland är det bra att återblicka och fråga sig vad det är som egentligen, i själva verket är det som är viktigt i vår tillvaro och som vi vill eftersträva att uppnå. Man behöver ju inte välja det ena eller det andra, man kan plocka godbitarna från alla delar och skapa en bra mix av allt gott!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s