Alligatorpäron

Nej då, det handlar inte om några lömska föräldrar med kokodrillo-skills som  ligger och lurpassar på sina barn med huggtänderna redo att smälla igen och dra ner dem i djupet. 😉 Det handlar faktiskt om avocado!

Avocados, även kallade alligatorpäron :)

Avocados, även kallade alligatorpäron 🙂

Man kan förstå var namnet kommer ifrån, avokadon har ju lite päronaktig form och päronstorlek och så det där skrovliga, mörka, grönbruna skalet som faktiskt kan föra tankarna till krokodiler och alligatorer.

Avokado blir ett 20 meter högt träd som inte tål frost och därför växer endast i subtropiska och tropiska klimat. Ett normalt avokadoträd ger omkring 120 frukter per år. Tänk så häftigt det skulle vara att gå och plocka sin avokado direkt från trädet!

Bilden på avokadoträdet är hämtad från http://treepicturesonline.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s