Mitt nya, nyttiga liv!

Jahaja, nu gör jag ett nytt försök till att äta lite mer frukter och grönt och andra nyttigheter som bygger upp orken och kraften. Det har varit en ganska tuff och mentalt arbetsam period med en del oro och förvirring på grund av sjukdom i min närhet och då har mathanteringen kommit i kläm. Jodå jag har, min vana trogen, sett till att andra har fått de det behöver, men jag har en benägenhet att glömma bort mig själv och det har jag tänkt att ändra på nu. Vi får se hur det går med det, men försöka duger!

Gott, fräscht och NYTTIGT!

Gott, fräscht och NYTTIGT!

Nu har jag köpt på mig lite av varje i godsaksnyttighetsväg så nu ska jag bara komma ihåg att det JAG som står i centrum och ingen annan. (Jo, tjena, wish me luck!) Jag ska ta med min ständige följeslagare Ozzy på avslappnande promenader i naturen och så får jag nog försöka att ta mig till gymet några gången i veckan så att jag får stärkt upp och rehab:at mina lite smått trasiga och knasiga tentakler. Om fem veckor jobbet drar igång igen med tunga lyft och hela baletten så då det är bäst att försöka vara tipp-topp till kropp och själ 🙂 I och för sig så pågår planering för lite andra arbetsmoment framigenom, men det hinner inte bli klart till skolstart och kanske knappast under första hälften av höstterminen. Så tills dess;

Mmmm! Det vattnas i munnen!

Mmmm! Det vattnas i munnen!

Färsk vitkål – gott i både sallad, soppa och wok. Lokalodlade tomater i olika former och färger talar för sig själv. De färska rödbetorna ska rostas i ugnen och serveras med fetaost, en honungsdressing och lite pinjenötter. Kanske blir några av dem rödbetsbiffar också, det är gott med lite gräddfil till! Palsternackan blir nog också rostad i ugnen, broccolin ska bli en soppa och ska få sällskap av den färska löken och lite citron. Purjon är fin på grillen och i sallader, paprikan passar in både i varmt och kallt, avokadosarna blir en god röra eller så hamnar de på ett knaprigt knäckebröd som ett litet smör under tomaterna och med lite örter och flingsalt, vi får se. Sen köpte jag ju goda oliver och marinerade kronärtskockor som goda tillbehör och bönorna ska hamna i en tomatbaserad gryta och serveras med råris och en fruktig grönsallad.

Nu ska jag och Ozzy gå ut och lägga oss på gräset i solen, njuta av sommaren och ha lite gohällig egentid innan kranbilen kommer och ska lyfta i vår flytande sommarstuga, Slörpan, i Västerhavet!

Den som har klöver på ängarna... tra-la-la!

Den som har klöver på ängarna… tra-la-la!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s