Grillmästarna – vilken uppryckning!

Förra året satt jag vid TV-apparaten på sommaren och tittade på Grillmästarna på TV 4. Det lyfte aldrig utan var ganska tråkigt, helt enkelt. Det var först i finalen som det blev rafflande!

Jag som sitter där och tittar på matlagningsprogrammen och är ganska lättflirtad och tycker att det mesta är bra, satt förundrad efter varje avsnitt av Grillmästarna och analyserade varför i hela friden det var så intetsägande. Upplägget var ju ungefär som andra program i samma genré, men som sagt, jag blev aldrig engagerad.

De var två duktiga och trevliga kockar som var domare, Melker Andersson och Christian Hellberg. Programledare var Lisa Lemke som också är en duktig kock och det var en sak som störde mig lite i konceptet. Hon kunde väl också varit med och bedömt maten, hon som är matkreatör och kokboksförfattare med mera. Men hon fick bara lov att vara nån sorts kuttersmycke istället för att avsmaka och ge sin professionella bedömning. Dessutom så var det ofta experter inkallade i de olika tävlingsmomenten så ibland var det fler domare än tävlande grillmästarkandidater kändes det som.

Men nu gott folk! Nu har det blivit mer avskalat, mer direkt och mer fokus på dem det ska fokuseras på – nämligen de tävlande. Grillmästarna är ett riktigt bra TV-program i år!

Christian Hellberg är kvar som domare, eller jurymedlem heter det kanske. Han är proffsig och vänlig med glimten i ögat och kan konsten att ge kritik på ett bra sätt, han kan tydligt få fram vad som krävs av de tävlande och ge konstruktiv kritik. Det är också roligt att Karin Andersson är med i TV igen. Hon sågs i Kockarnas Kamp förra året och är också hon en väletablerad, kunnig och charmig kock som kan sin sak när det kommer till matlagning. Jag har inte följt hennes framfart så mycket så det ska bli roligt att se henne i rutan i sommar.

Nu är det bara fem personer kvar i tävlingen av årets deltagare. Jag har en känsla av att veta vem av dem som har största chansen till segern och känns som en trolig vinnare. Jag har kanske fel så jag säger inget, den som varit bland de bästa hittills kan ju falla platt som en pannkaka till marken nästa vecka 😉 Heja alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s