Grön Affärsglädje på Onsala Herrgård

Jag trodde att det skulle bli en tung föreläsningsdag med Grön Affärsglädje idag eftersom ämnet för dagen var ”Affärsjuridik för småföretagare”. Det blev en jättebra föreläsning med en engagerad, kunnig och rapp talare, Inger Alfven!

Vi var på vackra Onsala Herrgård som ligger precis vid en vik i Västerhavet.

Onsala Herrgård. Där hav och tallskog möts.

Onsala Herrgård. Där hav och tallskog möts.

Jo, det var mycket att anteckna och att iakttaga. Det var mycket att ta med sig in i vardagen när det ska skrivas avtal och så vidare men budskapet framfördes med liv och lust av en kvinna som kan sin sak på det var bara att suga åt sig all kunskap. Vi befann oss i en härlig omgivning både exteriört och interiört så det var bara att njuta av dagen och av allt det vackra och angenäma som fanns runt om oss.

Tre Gracer i en rhododendrongrotta

”Tre Gracer” i en rhododendrongrotta

Vi blev servade med frukost, lunch och eftermiddagsfika i de stilfulla matsalarna.

Vacker interiör i Onsala Herrgård

Vacker interiör i Onsala Herrgård

Till lunch serverades en perfekt tillagad lax på en bädd av färskpotatisar och med en skagensås. Vi hade fått in sallad, dressing, ett gott bröd och ett knäckebröd som vi kunde börja lunchen med och sen komplettera med när huvudrätten kom in på vackra tallrikar.

God lax och färskpotatis med skagenröra

God lax och färskpotatis med skagenröra

Efter det fortsatte vår juridiska föreläsningsdag ytterligare och både det ena och det andra dryftades som gäller avtal, försäkringar och annat som man behöver kunna för att både vi som företagare och våra kunder ska vara på den säkra sidan och känna oss trygga.

Vi blev hela tiden bjudna på bubbelvatten, stilla vatten, frukt och godis i seminariesalen på Onsala Herrgård så vi behövde inte sitta och slumra till. På eftermiddagen fick vi en god mandelkaka till kaffet i en av de vackra matsalarna.

En av matsalarna inne på herrgården

En av matsalarna inne på herrgården

Det pågick många livliga och intressanta diskussioner på kafferasten och det sorlades och pratades om allt möjligt som berörts under dagen. En omgång föreläsning till skulle avklaras innan vi kunde gå hem och smälta allt det som vi lärt oss och sen skulle det filmas lite också.

Vi blev alla plåtade med våra loggor under dagen, en och en, dansandes i det gröna, i bästa Grön Affärsglädje-anda. Dessa snygga danser ska sen klippas ihop till en fantastisk långdans till vårt slutevent i oktober. Bäva!

Sen åkte vi hemåt, nöjda och belåtna med dagen. Här är ännu en skön interiörbild från Onsala Herrgård.

Sköna soffor för klassiskt soffhäng!

Sköna soffor för klassiskt soffhäng!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s