Quality Hotel Globe

När jag besökte Stockholm senast så bodde jag på Quality Hotel Globe precis invid Globen. Det var ombyggnation på gång så hela entrén var en stor byggarbetsplats men mitt rum på våning 8 var jättefint, trivsamt och mysigt.

Trevligt boende!

Trivsamt rum!

Fint badrum med badkar

Fräscht badrum med badkar

Utsikten var också tjusig

Globen!

Globen!

Jag trivdes toppenbra på hotellet de två nätter jag stannade och när man ska på evenemang av olika slag på eller i närheten av Globen så kan jag verkligen rekommendera Quality Hotel Globe. Fastän mitt rum var beläget ut mot en bullrig trafikerad led så var det ändå tyst och lugnt på rummet och jag hörde heller inget från mina grannar.

På kvällen var jag lite hungrig och gick till en restaurang en våning ner. Maten var god och personalen var trevlig och hjälpsam men miljön var lite ofräsch. Vad sägs om röda heltäckande, lite lätt fläckade mattor, röda tygstolar och tunga röda sammetsdraperier. Inte lätt att hålla rent och fräscht. Det var ombyggnation på denna våningen också så det kanske kommer att göras om, vad vet jag. Men smaken är ju olika, många kanske tycker att det är snyggt och ombonat.

Nja, jag hade kanske övervägt att fräscha upp detta

Nja, jag hade kanske övervägt att fräscha upp detta.

Däremot så var den stora frukostmatsalen på samma våning desto finare, för att inte tala om självaste huvudattraktionen – Hoootellfrukosten! Alltid lika härligt, tycker jag!

Jag har ätit mysigare hotellfrukostar men sällan någon så överdådig som denna. Gott och fräscht var det.

Fruktsoppor, flingor, musli, juice och sylt i stort urval

Fruktsoppor, flingor, musli, juice och kompotter, sylt och annat i stort urval

Bröd av olika slag och massor av fräsch frukt

Bröd av olika slag och massor av fräsch frukt

Pålägg, ostar, sill

Pålägg, ostar, sillar, grönsaker, ägg, marmelader, you name it

Och så det varma. Äggröra, korv, bacon, vita bönor, pannkakor

Och så det varma. Äggröra, korv, bacon, vita bönor, pannkakor, ägg

Ja, vad ska man säga? Ingen behöver gå hungrig från den frukosten, vill jag lova! När jag klev in i frukostmatsalen dag två så mötte jag också en av mina grannar från Varbergstrakten, världen är liten ibland!

Efter frukosten var det bara att ge sig ut på de olika äventyr som väntade i Stockholmsterräng dessa två och en halv hektiska, roliga, givande dagar och sen var det skönt att komma ”hem” till sitt mysiga rum och skriva, vila, prata en liten stund med Henrik som tittade förbi, kika på TV lite grann och… bada!

Ett varmt, skummigt bad innan man kryper till kojs. Det är grejer det!

Ett varmt, skummigt bad innan man kryper till kojs. Det är grejer det!

Jag återkommer gärna till Quality Hotel Globe. De har fina, genomtänkta, rena rum, fantastisk hotellfrukost, hjälpsam personal och så är det närheten till Globen och Friends Arena förstås, och till Restaurangakademien för min del. Från hotellets tak-terass så var utsikten så här vidunderlig.

Vida vyer

Vida vyer med Friends Arena i framkant.

Hej då för denna gången Globen!

God afton, Globen

God afton, Globen

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s