Hur ska det bli?

Vi har hört ryktena ett tag. Vårt kök och matsal ska stängas. Det är väldigt luddiga besked, ingen vet, det tigs still, å ena sidan är det brådskande, å andra sidan kanske det inte ens blir av. Inga beslut är tagna men ändå har vi hört ett troligt datum inom kort. Igår stod denna artikel i Hallands Nyheter

Artikel ur HN 11/9 2014

Artikel ur HN 11/9 2014

Anledningen är att man måste spara pengar. Ett argument som alla och envar förstår.

Men hur blir verkligheten för våra elever som idag servas av kök och matsal i Hus 9. Ibland har de bara 30 minuters rast, och i en del fall kanske ännu kortare vissa dagar. Visst, det går an nu när det är varmt och soligt men när höststormarna ryter och när det är snö, regn och snålblåst och alla våra 500-600 ätande, elever och personal, ska ta sig till Hus 1, hänga sina jackor där, köa för att få mat, hinna äta och sen köa för att ställa ifrån sig sin disk och hinna tillbaka till sina lektioner ett kvarter bort. Vem tror att det kommer att fungera bra? Inte jag i alla fall.

De elever som går i Hus 1, där den stora matsalen finns, kommer så klart också att få en sämre matsituation än idag och säkert kommer det att bli så att många av skolans elever väljer bort att äta för att det blir för stressigt. Det är inte okey!

Vi har många hårt arbetande och ambitiösa elever och det är deras rättighet att få ett mål lagad mat under skoldagen och få äta den i lugn och ro. Den rättigheten får inte skolan dribbla bort för att spara några kronor. – Vad hände med elevhälsan? frågade sig en av lärarna när vi berörde detta idag. Ja, det kan man undra. Vem tänker på eleverna och deras prestation i denna frågan.

Som ni ser i artikeln ovan så är inga beslut tagna. Jag hoppas att det beslut som tas till sist är väl underbyggt och att man ser till elevernas bästa. Vi som dagligen finns och jobbar i kök, matsal, servering och disk vet vilka stressmoment och vilka kö-situationer som kan uppstå för gästerna och vet vad konsekvenserna blir i form av brist på sittplatser, irritation, oro och en allmän otrygghet i matsituationen. Det kommer inte att bli bättre om alla skolans ätande ska tryckas in i en enda matsal på samma öppettid som nu. Så ska det inte vara, våra ungdomar förtjänar det bästa!

Lugnt hav

Lugnt hav

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s