Hallonkräm utan socker

Jag vikarierade på en förskola härom dagen. Eftersom det var fredag och sista dagen på höstlovet så tänkte jag att jag skulle koka en kräm till mellanmål för att festa till det lite. Det fanns hallon i frysen.

Nu är det ju så att socker är bannlyst i köken och jag tänkte att frysta hallon är ju ändå lite sura av sig så jag undrade ändå hur resultatet skulle bli. Man är ju van vid att söta med socker men det funkar ju inte i detta fallet så jag prövade att söta med äpplen och bananer istället.

Så här är tänket: Tyvärr så innehåller frysta, importerade hallon ibland bakterier som leder till vinterkräksjukan. Därför är rådet att koka den typen av hallon i några minuter för att döda eventuella bakterier.

Koka hallon och lite vatten i fem minuter för att vara på den säkra sidan, hacka söta goda äpplen i fina bitar och låt dem koka med i några minuter. Ta av från plattan och rör ner maizenaredning eller potatismjölredning och koka upp igen till lagom konsistens (läs på paketen). Potatismjöl är lite finkänsligare än maizena.

För sötman kan man skiva några bananer och lägga på den svalnande krämen.

Hallonkräm med äpplen och bananer

Hallonkräm med äpplen och bananer

Blanda ner bananerna lätt och låt svalna innan det avnjuts med mjölk och kanske en smörgås, skorpa eller knäcke. 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s