Nyskördad ekologisk grönkål!

Nu har det skördats härlig ekologisk grönkål på Tångagård utanför Falkenberg i Halland. Här i Halland förknippas grönkål med julbordet men jag som är född och uppväxt bara en dryg mil från hallandsgränsen hade aldrig smakat långkål som den kallas i tillagad form till jul, innan jag flyttade till Varberg. Jag blev helt kär och vill inte vara utan denna smakrika kålrätten till jul! Den skinkspads-kokta, smörstekta kålen smaksatt med sirap, grädde, salt och vitpeppar är inte så vansinnigt vacker att titta på men oj, vilken delikatess den är! Den färska kålen är däremot en riktig snygging. Kolla in mängden av grönkål nedan. Wow!

Nu finns det så mycket mer man kan använda denna vitaminsprakande grönsak till. Jag har flera gånger de senaste månaderna får nöjet att smaka på frasiga, ugnstekta grönkålschips och det är fantastiskt gott! Den är också god i sallader. På vårt julbord på skolan gör vi till exempel en sallad av grönkål, rödkål, apelsin och äpplen. Den är inte bara läcker att äta utan också färgglad och full av viktiga nyttigheter som vi kanske behöver extra mycket nu när det är mörkt och kyligt ute. Grönkålsoppa med ägghalvor är en lite bortglömd rätt kan jag tycka och paj med grönkål i är en riktig godbit. Det är bara att testa och prova!

Härlig ekologisk grönkål från Tångagård i Halland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s