Kall fisksallad

När jag var liten och det hade blivit stekt fisk över efter middagen så gjorde min mamma ofta en kall rätt av fisken täckt med en remouladsås. Den goda rätten hade fallit i glömska men nu har jag några gånger när det har blivit stekt fisk över på skolan, gjort en kall fisksallad som alternativ till den ordinarie rätten på matsedeln. Ofta är det kall sås till den stekta fisken och det är ju en perfekt kombo.

I denna veckan var det den berömda vitlökssåsen (som man kan läsa om i onsdagens inlägg) som fick bli bas i toppingen på fisken. Fisken var i detta fallet var ugnstekt sej. Jag tonade ner vitlökssmaken i såsen något genom att späda den med lite mjölk och sen tillsätta bostongurka, senap, dill och en skvätt pressad citron. Finhackat äpple är också gott i.

Sen är det bara att breda såsen över den kalla fisken. Jag strödde över kalla, tinade ärtor också för att få lite färg.

Kall fiskrätt som smakar gott!

Kall fiskrätt som smakar gott!

De första gångerna som denna rätten stod i serveringsdiskarna som alternativ så var det inte så många av ungdomarna som vågade sig på att smaka, men nu känns fisken igen och den går åt. Det är roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s