Julkort!

Julkort har alltid varit en stor del av min jul!  Ojojoj vad jag har skickat många julkort genom tiderna, även om jag har lugnat ner mig liiite de senaste åren. Nu har jag stannat upp och tänkt efter lite. Förr var det mer, bara för att.

Nu är det viktigare med själva känslan av att få ett julkort. Någon har faktiskt bemödat sig att köpa/göra ett kort, skriva fint, kanske sätta dit ett juligt klistermärke, frankera och gå till brevlådan med det för att just jag ska få det. Det är värt någonting. Förr så lade jag dem i ett julkorts”fack” i en prydnad på väggen men nu gör jag annorlunda …

Årets första inkommande julkort!

Årets första inkommande julkort!

Jag hänger upp fina men enkla band på en vägg och sätter dit korten med ett gem. Då blir julkorten en prydnad som jag kan njuta av hela julen, och njuta av att vi faktiskt har vänner och släkt som gjort jobbet för att vi ska få deras hälsning om en god jul! Det är värt något go’vänner! (Nu lät jag lite som Ernst, jag vet! Men jag gillar Ernst 🙂

Jag/ vi skickar också en hel del julkort. När man ändå ska köpa julkorten så tänker jag att man kan gynna goda saker så i år köpte jag kort från BRIS och Unicef. De är lite dyrare kanske men någon någonstans får lite hjälp på vägen. I detta fall är det barn och barnens rätt är väl ändå det värdefullaste man kan stödja.

Julkort från BRIS (Barnens rätt i samhället) och Unicef

Julkort från BRIS (Barnens rätt i samhället) och Unicef

BRIS, Barnens Rätt i Samhället och Unicef. Det är behjärtansvärda mål för pengarna. Jag valde också att göra lite reklam för Varberg och fästningen

Fästningen är ju en viktig del av vår stad och den har legat här och vakat över Varberg sen 1200-talet. Varberg var faktiskt Sveriges huvudstad under en kort tid då Magnus Ladulås huserade på Varbergs slott.

Ja, historiens vingslag infinner sig då och då. Alla har vi vår historia och den ska vi vara rädda om. Jag förstår mer och mer ju äldre jag blir hur viktigt det är att jag vet var jag har mina rötter. Att veta var jag kommer ifrån, vilka arv jag bär med mig är viktigt. Om man är uppmärksam kan man då se varför man agerar, reagerar och interagerar som man gör i olika situationer. Det kan också vara viktigt när vi möter människor från andra kulturer. Några kommer hit för att de vill, andra för att de måste men alla har sina historier. Ta vara på dem, det berikar! .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s