Igår, idag

Igår hade vi en skön kväll! Vi degade i soffan bland kuddar och plädar och kollade på tv. Vilka tv-program/ filmer vi såg är inte intressant alls. Själva avslappnadet är vad som är intressant. Det är gott att bara slappa. Slumra en stund, vakna igen och tillsammans skratta åt någon filmsekvens eller bara flabba åt något som ingen annan tycker är roligt, så kan det vara. Igår hade vi en frostig solnedgång, det är inte självklart på våra breddgrader. Men härligt!

Vattendroppar blir som tusentals små lampor

Vattendroppar blir som tusentals små lampor

Idag har det inte heller handlat mycket om Matprat. Det har varit mer tankar på vad jag ska göra med min framtid, som i och för sig handlar mycket om mat och matprat i olika former. Jag citerar en filmkaraktär som jag har sett några gånger i jul: (Fritt översatt)

” Allt du kan besluta om är vad du skall göra med tiden som du har fått”  Vem sa det?

Just det Gandalf the Grey, i Sagan om Ringen. Att göra det bästa av tiden som man har fått kan låta lite flummigt eftersom man sällan vet hur lång tid man får av livet, men det kan ändå vara en tankeställning som får en att fundera över vilka val som är viktiga och mindre viktiga. Det är lätt att bara dras med i livets villervalla men det skadar inte att stanna upp och tänka efter emellanåt.

Julig solnedgång

Solnedgång över Västerhavet på juldagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s