En helt vanlig dag i skolköket

Det känns lyxigt att gå in i grönsakskylen och botanisera bland godsakerna som vi kan skapa dagens salladsbuffé av.

Ett urval

Ett urval

Idag blev det ugnstekta rotfrukter. Kålrot, rotselleri, palsternacka och morot strimlades grovt och fick sällskap av rödlöksklyftor på blecket, det saltades lätt, hälldes på lite olja och blandades runt. In i ugnen 200 grader i 15-20 minuter. In i avsvalningen. Färdigt för salladsbuffén!

Vi har alltid rivna morötter, pizzasallad och grönsallad som ungdomarna kan ta för sig av och idag lade vi till keso, ärtor, en sallad med kikärtor, äpple och små fina broccolibuketter. en blandsallad med bland annat ananas och så en skinkröra av julskinkan som var över efter helgerna. Sen stekte jag lite rödbetsklyftor som vi ska ha på salladsbordet i morgon.

Sallad av kikärtor, broccoli och goda friska, sötsyrliga äpplen.

Sallad av kikärtor, broccoli och goda friska, sötsyrliga äpplen.

Till detta hade vi köttfärssås och spagetti. Det är alltid lika populärt och de allra, allra flesta uppskattar denna rätten. Som vegetariskt alternativ serverade vi en qournfärssås. Spagettin, cirka 35 kilo kokas i tre omgångar så det finns alltid hyfsat nykokt pasta under serveringen. Inte som hemma visserligen, men hemma sitter det ju sällan 450 peroner runt bordet. 😉

10 kilo pasta i ca 80 liter kokande vatten!

10 kilo pasta i ca 80 liter kokande vatten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s