Slånbärslikör, del 2

För lite drygt en månad sen så satte jag en slånbärslikör på frysta slånbär från utkanten av vår trädgård. Det kan du läsa om här till höger under kategorien ”Drycker”. Då lades bären i ren sprit, i detta fallet Renat och sen har det fått stå och dra  sen 15/12, alltså en ganska precis månad.

Idag var det dags att sila av spriten från bären. Jag hällde väskan genom ett kaffefilter och sparade den på en ren flaska. Sen skulle det enligt receptet tillsättas 2-3 dl socker per avsilad sprit.

Eftersom jag hade använt en 37,5 centiliters flaska sprit så tänkte jag att det nog blir lagom med 1 dl socker. I detta receptet ska sockret strös över bären och stå tills bären skrumpnat. Jag vet inte exakt hur lång tid detta tar men fortsättning följer på detta äventyr! Det ska bli roligt att smaka på likören så småningom. Det kanske blir lagom till påsk!

Slånbärslikör to be!

Slånbärslikör to be!

Den vackert röda slånbärsspriten får vila på flaskan till sockret har dragit ut de godaste smakerna och saften ur bären. Sen ska socker/slånbärslagen och spriten blandas och stå och prata ihop sig ett tag. Förhoppningsvis uppstår ljuv musik så det blir en fantastisk symfoni i munnen när man väl får smaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s