Om tre veckor vet vi!

Då vet vi vem som är Årets Kock 2015! Det ska bli spännande att följa tävlingen som denna gång äger rum i sköna Götet. Det är nära och bra för min del och det känns riktigt lyxigt även om det är kul att sätta sig på tåget och åka till Stockholm också.

Idag kom en inbjudan på mailen och nu är jag anmäld till att mingla runt och kolla in all intensiv koncentration i tävlingsköken, alla sjudande aktiviteter runtomkring och nöjet att få träffa så många likasinnade matentusiaster från olika sammanhang i matSverige. Det ska bli så roligt!

Inbjudan till finalen!

Inbjudan till finalen!

Men innan dess – Bocuse d’Or, Matlagnings-VM i Lyon i slutet av januari! Då håller vi alla tummar för Tommy Myllymäki som tävlar för Sverige. Han har representerat Sverige en gång tidigare och tog då en silvermedalj så jag vågar nog lova att han är rätt så taggad och jag tror inte att han går för silver denna gången. Siktet är säkert inställt på ädlare valör och jag har stora förhoppningar om att han kan ta hem guldet med den äran!

Jag såg honom och hans team tävla i EM i Stockholm i maj 2014 då han vann tävlingen. Imponerande! Jag får gåshud när jag tänker på de spännande minutrarna innan vi visste vem som vunnit. Alla stod upp på den svenska läktaren. Det var så tyst så man kunde höra en knappnål falla, det var så spännande så man vågade knappt andas… Då hörde vi  -Och guldet går till… Sverige. Alla bara skrek rakt ut, det var så roligt och häftigt! Så Heja Tommy och teamet!

Tommy Myllymäki med Commis Albin Edberg

Och jag önskar också lycka till till alla tävlande i Årets Kock 2015 på Gothia Towers i Göteborg den 5 februari! Må bästa man eller kvinna vinna! (Jag hejar lite extra på tjejerna, det är dags för mer girlpower i matlagnings-Sverige nu! Go for it, ladies!)

De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2015 är:

Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm

Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm

Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm

Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg 

Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad

David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm

Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm

Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s