Busenkel wok med räkor och nudlar

Jag ville laga en god wok med räkor till kvällen men hade inget recept så jag fick improvisera i affären. Det skulle gå snabbt, lätt och smidigt att laga mat idag och det skulle vara lätt och fräsch mat och så blev det!

Jag fann en påse med färdigkokta nudlar på den asiatiska hyllan och köpte hem dem för att testa. De heter Shiratakinudlar och är gjorda av vatten och konjakmjöl. Mjölet utvinns från en växt som heter Konjakknölkalla (Amorphophallus konjac) och nudlarna innehåller bara 3 g kolhydrater 10 kalorier per hundra gram. De är genomskinliga och är neutrala i smaken

Klara att äta, goda i sallader, wok eller soppa.

Klara att äta, goda i sallader, wok eller soppa.

Jag köpte hem en påse wokgrönsaker och räkor och sen var det bara att sno ihop en enkel, god måltid. Japansk soya och kokosolja hade jag hemma. Man kan steka i annan olja också såklart och det går bra att salta, peppra och krydda med valfria kryddor istället för soja. Testa och prova och lita på dina smaklökar, det ska vara lätt och roligt att laga god mat!

Ingredienser. (Ingefäran är bara rekvisita denna gången)

Ingredienser. (Ingefäran är bara rekvisita denna gången)

Skala räkorna och skölj av nudlarna. Hetta upp en stekpanna och woka grönsakerna i olja. Krydda med soja, salt och peppar. Dela nudlarna i lite mindre bitar och lägg i dem. Tillsätt räkorna precis innan maten ska serveras så de bara blir genomvarma. Klart!

Snabbt klart. Jättegott!

Snabbt klart. Jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s