Sommarvibbar

Nu är jag ju inte den största älskaren av sommar, sol och värme. Inte heller längtar jag ihjäl mig till jordgubbs-säsongen. Men ändå! När jag såg och kände doften av dessa härliga gubbar i matbutiken idag så var jag bara tvungen att köpa hem dem. De var hyfsat smakrika, lite tuggmotstånd hade de och sötman var sisådär mittemellan. Typ.

Snygga gubbar på fatet Flora från Gustafsberg

Snygga gubbar på fatet Flora från Gustafsberg

Bilden visar väl på mötet mellan höst, vår och sommar. Vart tog vintern vägen? Den drog nog norrut. Vi har knappt sett en snöflinga här i sydväst och det har inte varit nån frost att skryta med heller. Jag gillar ju årstiderna och längtar alltid efter en riktig vinter men västkusten bjuder inte alltid på sådana extravaganser. Nåja, nu är jag helt nöjd med att våren är här. Jag ska försöka att njuta av och ta till vara varje dag av vårvärme. Snön ska tydligen försöka sig på att hälsa på till helgen men jag välkomnar den också. Sen är det strax öringfiskepremiär och påsk och vips så är jordgubbssäsongen här på riktigt!

Men nu…. ”Sveriges Mästerkock” på TV 4… I år är det ett fantastiskt startfält i den tävlingen. Jag tycker att det är lika jobbigt varje vecka att någon av dessa duktiga matlagare måste åka ut. Kanske är det dags att skapa ett annat tävlingsklimat och ett system där alla är kvar flera veckor och vinner på poäng i slutet i stället för att behöva lämna tävlingen.

Livet och kärleken till matlagning är inte en tävling. Det måste finnas andra sätt att göra bra TV men nästan all underhållning på TV är ju tävlingar och helst ska någon åka ut. Det kanske säger något om vårt samhälle i stort? Det är dags att ändra på detta system, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s