Bilder och reflektioner

Jag vill bjuda på några fina vårbilder. Jag fotograferar ganska mycket och är nog lite smått nördig för jag ser motiv överallt  🙂  När jag sen tittar på bilderna så inser jag att det är naturen som oftast står i fokus. Inte så konstigt kanske eftersom jag har växt upp i skogsbrynet och har lekt och levt på landsbygden och i kulturlandskapet där generationer före mig har brukat jorden och levt av den.

Vårbruk på gång

Vårbruk på gång

Ett gammalt indian-ordspråk säger: ”Vi ärver inte jorden efter våra förfäder, vi lånar den av våra barn”. Det är en sympatisk tanke och visst är det sant. Det är vår plikt att förvalta jorden vi går på väl, så att våra barn ska kunna njuta av allt det goda som jorden ger.

Min plats på jorden att förvalta. Mitt terroir

Min plats på jorden att förvalta. Mitt terroir.

Mitt löjtnantshjärta växer så det knakar och se, blommorna börjar redan slå ut! Denna växten är så vacker och speciell!

Löjtnantshjärta

Löjtnantshjärta

Även om jag inte brukar jorden i i någon större utsträckning såsom generationerna före mig har gjort, så har jag ändå kärleken till marken och till det som jorden ger i mitt hjärta, under mina fotsulor och i mina fingertoppar. Det är klart att vi alla kan odla vår föda och laga vår mat, det är ju det mest grundläggande i världen eftersom vi måste ha mat för att överleva.

Nysått! Här ska maten snart växa.

Här ska maten snart växa.

Lev väl och var rädd om dig och om dina medlevare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s