Chiapudding

I helgen gjorde vi chiapudding. Chiafrön ska ju vara fantastiskt näringrika och nyttiga på alla sätt och vis men precis som med linfrön och en del andra frön så kan vi tydligen inte ta upp all näringen från fröna eftersom de har ett hårt skal. Jag läste att om man är allergisk mot senap och senapsfrön ska man också vara lite försiktig, eftersom de inte är helt olika chiafröna.

Fröna i sig smakar inte så mycket men man kan smaksätta med alla goda frukter, bär och kryddor.Puddingen är lätt att göra:

  • 2 dl mandelmjölk eller kokosmjölk
  • 2-3 msk chiafrön
  • 0,5 tsk vaniljpulver
Chiapudding

Chiapudding

Blanda ihop ingredienserna ordentligt så alla frön kommer under ytan. Sätt in i kyl och låt stå några timmar eller över natten. Servera med bär, kompott eller frukter. Det går bra att smaksätta med kanel, kakao eller vad du föredrar. Jag gjorde en god hallonsås.

Hallonsås

Hallonsås

Lägg frysta hallon i en kastrull, täck med vatten och tillsätt lite socker om du vill ha en sötare sås, hallon kan ju vara lite sura. Koka upp och låt sjuda en stund. Blanda potatismjöl med vatten enligt anvisningar på paketet och tillsätt det i en fin stråle till lagom konsistens. Ta av kastrullen från plattan så fort du ser första bubblan för annars kan såsen/krämen bli seg. Läs noga på förpackningen så blir’t bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s