Från gödsel till strössel – en närproducerad festival!

Den 26 & 27 september kommer den att gå av stapeln vid Stenhuset i Obbhult strax utanför Varberg. Vår sensommarmarknad ”Från gödsel till strössel – en närproducerad festival!”

Vackra Stenhuset!

Planeringen har tagit form ordentligt och vi jobbar framåt med stor glädje! Vi har haft en ganska yvig ram av idéer att utgå ifrån men nu har det strukturerats upp och inbjudningarna har inletts.

Vår tanke med festivalen är visa allmänheten på den bredd av närproducerat, välproducerat och småskaligt som finns i vår region och vi vill också främja samarbete producenter emellan. Det kommer att finnas många utställare med mat och dryck men vi vill även visa på andra hållbara näringar som kläder, hantverk, textil, hudvård, konst och musik med mera.

Vi i projektgruppen jobbar helt idéellt och vi använder oss av gåvoekonomi, det vill säga, utställarna betalar för platsen i efterskott och väljer själv summan de vill betala utefter vad de tyckte det var värt. Det låter kanske lite konstigt och är än så länge en ganska ovan tanke men den ingår i hållbarhetsarbetet. Pengarna som kommer in kommer att användas till att göra nästa års festival ännu bättre, för tanken är att detta ska bli ett återkommande evenemang.

Om du tycker att detta låter intressant och vill medverka så kontakta mig gärna. Mina kontaktuppgifter finns i rubrikerna högst upp på sidan.

Bilden är tagen vid fantastiska Stenhuset i Obbhult

Bilden är tagen vid fantastiska Stenhuset i Obbhult

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s