RÅkraft

Häromkvällen var jag på en föreläsning som handlade om rawfood och fördelarna med detta. Vi samlades på Enebackens Kraftkälla och där höll Linda Rundqvist som driver företaget RÅkraft sin föreläsning ”Må din fulla potential”. I första delen pratade hon lite om våra välfärdssjukdomar/livsstilssjukdomar som i många fall kommer sig av det vi väljer att äta.

I pausen fick vi sen smaka på vetegräsjuice som Linda tillredde framför våra ögon. Hon hade sått vetegräs i en balja och nu malde hon ner gräset i en råsaftcentrifug och så fick vi varsin näringsladdad shot.

Juice av vetegräs bereds

Juice av vetegräs bereds

Smaken var verkligen speciell och ganska mäktig. Den doftade starkt och aromatiskt av gräs. Vid första mötet med gommen smakade den inte mycket alls men sen kom en väldigt söt smak och efteråt lite pepprighet. Jag hade lite svårt för att bestämma mig för om jag tyckte att det var gott eller inte, men den gör säkerligen gott eftersom den är så sprängfylld av vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror och antioxidanter.

Wow! Vilken härlig färg!

Wow! Den härliga djupgröna färgen kommer från växtens klorofyll!

Till denna nyttiga gröna, sköna dryck fick vi även provsmaka olika frön, bär och bönor som tillför näring till vår kropp.

Idel nyttigheter

Idel nyttigheter

Om vi börjar med de röda avlånga bären som är gojibär och sen letar oss vidare medsols, alltså i klockans riktning, så har vi efter gojibären, rå kakaoböna, hampafrön, bipollen, svarta sesamfrön, mullbär och i mitten vita chiafrön.

Linda har själv fått många hälsofördelar av att äta rawfood och har blivit av med åkommor och sjukdomar som hon har dragits med tidigare i livet och hon vill gärna berätta sin historia kring detta. Rawfood värms upp till högst 42 grader i den mån man överhuvudtaget tillagar den och allt som Linda serverade var ekologiskt odlat. Hon är inte ute efter att omvända någon till att äta enbart rawfood men hon vill visa på fördelarna med att äta nyttigt och berätta att det faktiskt går att äta sig frisk.

Fler nyttigheter

Fler nyttigheter

För att visa på hur det kan se ut en vanlig dag hemma och vad vi kan boosta våra kroppar med så hade Linda ställt fram små skålar med nyttigheter – blåbär, avokado, pumpakärnor, solrosfrön, äpple och ingefära. Hon hade också en god choklad som man kunde köpa med sig hem. Ekologisk, fairtrade, vegan, raw choklad från Equador. Jag köpte en kaka med smak av blåbär och en med havssalt och kakaonibs. Jättegoda! De var ganska dyra, två små kakor kostade 100 kronor men det var det värt.

Raw choklad. Ekologisk och fairtrade

Raw choklad. Ekologisk och fairtrade

Det var en jätterolig och givande kväll på Enebackens Kraftkälla och jag tog med mig en hel del ny kunskap och nya smakupplevelser ut i den vackra men kyliga försommarkvällen. Linda från RÅkraft har gett mig lust att lära mig mera om rawfood. Jag kommer inte att bli någon fantast men man kan göra små förändringar som leder till bättre hälsa för det är självklart att man vill må så bra man bara kan! Linda håller även personliga kostrådgivningar för den som vill Må sin fulla potential!

Goda små snacks med power!

Goda små snacks med power!

2 reaktioner på ”RÅkraft

  1. Jag blev också förvånad av den fylliga och söta smaken i vetegräs juicen. Det finns ju att köpa som pulver också, lite lättare att tillreda! Linda har att sälja nu. Tack för ett väl beskrivande blogginlägg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s