Vardag igen

Dagarna i Stockholm har varit både roliga, sköna och händelserika! Jag har mycket att berätta om helgens happenings och mina öden och äventyr i huvudstaden. Nu är timman sen och i morgon väntar en ny arbetsdag med fullt ös och totalfokus. Vegetarisk lasagne står på menyn och då är det en hel del specialkoster att hålla reda på.

Här är några smakprov på vad som kommer att berättas om här på Matprat under kommande vecka. Fredagskvällen började med ett besök på Restaurang Farang som tog oss med på en smakresa till den sydostasiatisk matkulturen, vi fick fantastiska smakupplevelser och några halleluja moments. På Farang bjuds matinspiration från Thailand, Malaysia, Vietnam och Indonesien.

Efter 8! härliga rätter fick vi in dessa två ljuvliga desserter

Efter 8! härliga rätter fick vi in dessa två ljuvliga desserter

Efter en god natts sömn var det sen dags för besök på ett av mina favoritställen i Stockholm – Restaurangakademien! Jag var ute i god tid, solen sken och jag kände mig riktigt världsvan när jag klev på tunnelbanevagnen. Det varade inte så länge… jag skulle stiga av vid Globen men allteftersom vagnen fortsatte sin resa så dök det upp hållplatsnamn som jag inte kände igen. När de ropade ut ”Blåsut nästa” så insåg jag att det var dags att kliva av och åka tillbaka åt andra hållet.(Blåsut! Vad är det för ett namn? 😉 Sååå fast jag var ute i god tid så kom jag för sent. Pinsamt!

Äntligen framme vid Restaurangakademien!

Äntligen framme vid Restaurangakademien!

De andra kursdeltagarna hade samlats och efter lite presentation var det dags att sätta på sig förklädet och börja jobba! Idag var det Jonas Träningsmat med Jonas Lundgren och det var full fart i köket från start. Vi lagade både nyttiga, stärkande frukostar, varma rätter och goda chokladbollar med chili. Dessutom bjöds vi på pigga hälsodrinkar. Här instruerar Jonas oss med inlevelse om hur man använder rispapper till färska vårrullar.

Engagerad kursledare och intresserade elever!

Engagerad kursledare och intresserade elever!

Jag hade som vanligt en toppendag på Restaurangakademien och jag längtar redan tillbaka! På kvällen var det Melodifestivalfinal och det gick ju fantastiskt bra för Måns och hans lilla armé. Heja Sverige! Sen var det bara att sova en stund, äta en god hotellfrukost och så bege sig mot centralatation. Jag hoppade på rätt tåg denna gången och åkte bekvämt hemåt genom den vackra, fräscha grönskan i vår fantastiska svenska natur.

Detta är bara en bråkdel av det jag vill berätta om helgen som gick så håll utkik här på Matprat. Det kommer mera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s