Barbeque på Strömma Farmlodge

Just nu har jag börjat min semester men de senaste tre dagarna har varit allt annat än lediga. Det har blivit 38 timmars arbete på tre dygn men det har varit roliga, kreativa och händelserika dagar i positivitetens tecken!

Jag har tagit steget in i restaurangköket, om än bara som extraknäck än så länge. Detta kök är ett sprillans nytt sådant, det invigdes faktiskt så sent som i onsdags och det är beläget på Strömma Farmlodge utanför Tvååker.

Butik med extra allt!

Butik med extra allt!

I onsdags drog vi igång med barbequekvällar och det kommer att grillas på Strömma varje onsdag i sommar. En stor grillvagn står på gården och det ska grillas rev, karre och hemgjorda goda korvar, allt av kött från gårdens egna djur och från andra lokala producenter. Dessutom läggs det majskolvar och sötpotatis på grillen och i onsdags fick vi även smaka rökt ost av halloumityp från ett gårdsmejeri i trakten.

Förberett!

Förberett!

I köket var det full aktivitet med förberedelser av sallader och andra godsaker som skulle finnas som tillbehör på grillbuffén senare på kvällen. Det var fullt ös och positiv stämning på hela anläggningen, mycket skulle falla på plats innan gästerna skulle komma och alla jobbade på med liv och lust mot samma mål. Fantastiskt roligt! Väderläget var allt annat än pålitligt men, men det är ju sommarsverige i ett nötskal. Så småningom kunde vi börja att ladda den charmiga och vackert smyckade serveringsvagnen med alla delikatesser.

Serveringsvagn

Buffévagnen ska snart digna av goda tillbehör till det grillade!

Grönsakerna, dressingarna och rörorna lades upp på stora generösa fat och det blev färggranna, vitaminsprakande och fantastiskt välsmakande rätter som gästerna kunde ta för sig av.

Läcker melonsallad, coleslaw, gurksallad och en härlig sallad med jordgubbar, brieost, pinjenötter och ruccola!

Läcker melonsallad, coleslaw, gurksallad och en härlig sallad med jordgubbar, brieost, pinjenötter, ruccola med ringlad balsamico över!

Läcker tomatsallad!

Läcker tomatsallad med kidneybönor!

Strax innan gästerna skulle komma och förberedelserna var i slutskedet, alla var taggade och barbequesäsongen skulle starta, så öppnade sig himlens portar och regnet störtade ner över oss. Då blev det action i lägret och plan B fick sättas in, ladan blev ett mysigt alternativ till uteätandet och allt löste sig till det bästa. Regnet bestämde sig sedan för att vara på vår sida och hålla sig borta det mesta av kvällen. Baren, i bästa westernstil var såklart öppen hela kvällen.

Öppen bar på gårdsplanen vid Strömma Farmlodge.

Öppen bar på gårdsplanen vid Strömma Farmlodge.

Det blev en jätterolig kväll och jag hoppas och tror att gästerna var nöjda med den goda maten. Det bjöds många härliga smaker och både gom och öga fick sitt. Det kommer fler bilder och rapporter från barbequekvällarna på Strömma Farmlodge här på Matprat under sommaren så titta gärna in! Och ett ännu bättre alternativ är att komma och äta hos oss! Café och butik är öppet varje dag 11-17, barbeque på onsdagar och så blir det makalöst härliga konserkvällar med bland annat artister som Ebbot och Titiyo. Missa’t icke!

En del av artisterna på Strömma i sommar. Det kommer flera!

En del av artisterna på Strömma i sommar. Det kommer flera!

Flera artister är inbokade. Läs mer på http://www.strommafarmlodge.com  Välkomna!

Välkomna!

Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s