Smaknördigt fredagsnöje

En solig, skön sensommarfredagseftermiddag kan man göra en massa roliga och mysiga saker. Jag åkte till Warberg Tomat och deras trevliga butik i Gunnestorp strax nordöst om Varberg.

I maj köpte jag ett chilisalt som nu har tagit slut. Det är ett av Warberg Tomat, egenhändigt tillverkat salt bestående av havssalt, chili, spetspaprika och lök. Jag har verkligen använt det i sommar, det är ett väldigt milt salt med lite hetta från chilin, en god mild smak från paprikan och med smakkaraktär från löken. Gott! Nu köpte jag också med mig en persillade och ett örtsalt hem. Det ska bli roligt att testa!

Härliga produkter från Warberg Tomat!

Härliga produkter från Warberg Tomat!

I morgon fyller min mamma år och hon uppskattar mjuk, len, svensk honung och andra sötsaker så hon ska få den fina lindhonungen och blåbärsmarmeladen med choklad. Mandel- och saffransbiscotti! Hur gott låter inte det? Dem ska vi smaska på till födelsedagskaffet i morgon.

Den härliga och vackra ängssyran ska få bli ett skönt rödgrönt täcke på kvällens pizza tillsammans med ruccola och fint hackad spetspaprika. Nu puttrar det också en finfin porterstek på spisen till morgondagens födelsedagsuppvaktning! Gött liv!

Jag önskar alla en fantastisk sensommarhelg i början av ljuvliga september! Håll till goda med denna blomsterprakt. Krysantemum! Numera helt enkelt kallad Kryss

Chrysanthemum. Kryss! Sensommarkyss!

Chrysanthemum. Kryss!
Sensommarkyss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s