Läskande söt och syrlig citronsorbet

I butiken sålde de glassar och sorbeter tillverkade på Kvantum. Jag köpte hem några olika sorter varav en citronsorbet. Den var fantastiskt god och otroligt syrlig.

Bara jag tänker på den så känner jag hur det drar längst bak i käkarna sådär som det gör när syran slår till. Samtidigt som den var sur så hade den också en rejäl sötma.

En sötsyrlig delikatess. Citronsorbet!

En sötsyrlig delikatess. Citronsorbet!

Och så är det ju den läskande konsistensen på en icke mejeribaserad glass, Den är spröd-porös om man nu kan beskriva en produkt på det sättet och sen smälter den läskande i munnen med alla sina förföriska smaker.

Jag fick en association till barndomens vinterlekar – tänk dig kramsnö, du har byggt en snölykta och några snöbitar har fastnat på lovikavanten. Inte vet jag om du nånsin smakade på snö men det gjorde i alla fall jag och den konsistensen, som jag minns den (det är några år sen…) liknar lite konsistensen på min favorit citronsorbeten. 🙂 Spröd-porös och smältande i munnen är nog en ganska bra konsistens-beskrivning trots allt. Fast smaken var allt bättre på citronsorbeten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s