Insikter

Efter en tid i specialkost-, och seniormats-köket är jag nu tillbaka på gymnasieskolans kök och restaurang. När jag kom in i grönsakskylen och skulle börja att bygga dagens salladsbuffé så insåg jag plötsligt hur mycket jag har saknat den vegetariska sidan i köket. Grönsaker, rotfrukter, bönor och frukter är nog det mest tacksamma man kan jobba med, där finns allt i form, färg, smak och doft.

Grönt är skönt!

Grönt är skönt!

Dessa tre sallader var en tredjedel av dagens utbud. Förutom dessa fanns grönsallad, rivna morötter, pizzasallad, en vitlöksdressing, gröna ärtor samt en bönsallad med kikärtor och färska rödbetor.

Kokt brysselkål och hackad rödlök med en vinägrettdressing smaksatt med honung och en doft av kanel. Det blir en bra kombo med den lite beska och tuggiga kålen, sötman från löken och honungen och så ska man bara ana den varma, hemtrevliga smaken av kanel. En bra höstsallad!

Brysselkål i gott sällskap!

Brysselkål i gott sällskap!

Färsk blomkål i fina buketter med ärtskott. Inga krusiduller – bara rena smaker.

Rena smaker.

Rena smaker.

Vi hade köpt jättefina stora, härliga bifftomater. De blev varvade med strimlad purjolök, örtkryddor och oliver och toppade med hackad gräslök.

Tomater går alltid hem i skolans värld!

Tomater går alltid hem i skolans värld!

Det är roligt att skapa och det är väldigt tillfredsställande att vi får så mycket uppskattning för våra sallader både från ungdomar och vuxna i skolan. Det är verkligen häftigt att stå i serveringen och se hur mycket sallader som hamnar på tallrikarna.

Jag har verkligen saknat gymnasieeleverna, de är så himla mysiga och härliga, spralliga och seriösa! Jag gillar ”min” skola, Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg! Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s