Grönkål!

Nu är hösten här, jag fick lite vintervibbar och blev sugen på grönkålssoppa. Igår blev det grönkålssoppa och ägghalvor till kvällsmat och idag fick den överblivna soppan bli en god, mustig grönkålsstuvning till den stekta laxen.

Gott!

Gott!

Jag tänkte halländsk långkål när jag smaksatte soppan igår. Mustigheten, sältan, sötman, den hemtrevliga och välkomnande varma mjukheten med sin speciella karaktär. Den blev god men inte riktigt så bra som jag tänkt mig så jag ska förfina receptet inför höstens alla härliga sopp-menyer.

Ikväll redde jag soppan till en stuvning, tillsatte lite citron och sambal och serverade den till stekt lax. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv. Och det får jag ju!

Men nu… ner till TV:n och ”Hela Sverige Bakar”! Får se om det blir några rasande eleganta kakor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s