Nominerade återigen!

Förra året vid denna tiden blev vi, i de tillfälliga tillagningsköken nominerade av Varbergs kommun till ”Årets kreativa medarbetare”. Kommunens största kök som servar många förskolor och skolor och då lagade cirka 4.500 portioner per dag fick en fukt- och mögelskada och behövde renoveras. Då fick vi laga mat ute i de mindre köken som vanligtvis är mottagningskök. Mottagningskök betyder att man tar emot huvudkomponenten, det vill säga kött, fisk, grytor, gratänger, vegetariskt och så vidare från tillagningsköket och att vi kokar potatis/ris/pasta, gör potatismos och kalla såser och skapar salladsbuffén på plats.

Vi gick in för uppgiften med liv och lust och var inte ett dugg oroliga för att det inte skulle fungera. Alla som jobbar i kök vill väl laga mat får man hoppas, men att få laga mat i de kommunala köken är inte en självklarhet idag. Vi vann i alla fall och fick förra hösten ta emot utmärkelsen ”Årets kreativa medarbetare 2014!

I veckan kom ett mail som ingen av oss hade anat skulle komma. Vi är återigen nominerade!

Nominerade igen!

Nominerade igen!

Så här var det:

Denna dag, den 2 juni 2015, stod det chili con carne på matsedeln. När vi i Varbergs kommun lagar en köttfärsrätt så köps det in 1 ton! nötfärs. Maten lagades och skulle strax ösas upp och skickas ut till diverse förskolor och skolor. Då ringer vår leverantör och meddelar att färsen kan innehålla metallbitar. Uppmaningen var – kasta allt!

Jaha. Om 1- 1,5 timmar skall 11.000 personer bli serverade sin lunch! Lös det.

Vi löste det! Det blev kyl-, och frysrensning. Alla fick inte samma maträtt men alla fick mat och det på något så när utsatt tid. Tack och lov för köttbullar, biffar och andra färdigrätter. Kanske var det någon som knorrade någonstans, så är det ju alltid, men ingen behövde i alla fall gå hem hungrig.

Efter att vi löst den dagen så har vi inte funderat mer på detta, så när den här nomineringen damp ner i inkorgen helt oväntat så var det en mycket positiv känsla. Någon förstod och uppskattade vår servicevilja och kreativitet. Desto mer roligt och uppmuntrande var det att bli nominerad igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s