Nedräkningen har börjat!

I morgon bitti är det exakt två veckor kvar tills jag sätter mig på tåget till Stockholm. Denna gången har jag tagit ledigt en extra dag som blir ett helt oskrivet blad. Det skulle inte förvåna mig om det blir en tur till Fotografiska. Lunch där kanske… vi får se. Eller så utforskar jag någon del av huvudstaden som jag aldrig besökt. Det finns mycket jag vill uppleva. Mitt Kök-mässan tilldrar sig också den helgen så det blir väl matnörderi i vanlig ordning.

En av kvällarna är det i alla fall beställt bord på Pubologi i Gamla Stan. Spännande!

På fredagen ger jag mig in i dessertköket och dess smaker, former, färger och texturer. Jag ska inte själv medverka utan bara låta mig imponeras och inspireras av dessertmästaren Joel Lindqvist och hans elever. De är redan etablerade konditorer som vill utbilda sig och växa ännu mer i sitt yrke och jag har fått ynnesten att vara med och fotografera och skriva om detta här på bloggen.

Jag har aldrig varit så intresserad av sötsaker och trott att jag inte tycker att det är så gott, men jag har fått lov att omvärdera detta sen jag har besökt bra restauranger och fått mig serverat fantastiska desserter. Sen dessertmästarna började på TV 5 för några säsonger sen så har jag också insett att jag vet otroligt lite om dessertköket.

Det är en helt ny värld av smakupplevelser som öppnar sig för mig! Häftigt och roligt! Det ska bli spännande att ta del av denna kursen som kommer att utspela sig i ett av mina favoritkök. Nämligen på Restaurangakademien på Rökerigatan i Stockholm.

Wow! Jag ser grymt mycket fram emot detta! Här är några av mina favorit desserter:

Farang i Stockholm Maj 2015!

Farang i Stockholm Maj 2015!

Signerat Gustav Trägårdh. Stadshotellet i Varberg april 2015

Signerat Gustav Trägårdh. Stadshotellet i Varberg april 2015

Fåryoghurt, björk, sav

Fåryoghurt, björk, sav. Restaurang Volt Stockholm. November 2014

Restaurangakademien Pauls Kök. Paul Svensson november 2014

Restaurangakademien Pauls Kök. Paul Svensson november 2014

Yolo's signaturdessert, Djursholm, augusti 2014.

Yolo’s signaturdessert, Djursholm, augusti 2014.

Vin & Skafferi Hus No 13, Fästningen Varberg

Vin & Skafferi Hus No 13, Fästningen Varberg

Fotografiska Sinnenas Jul 2013

Fotografiska Sinnenas Jul 2013

Fotografiska Sinnenas Jul 2013

Fotografiska Sinnenas Jul 2013

Ulla-Britts jordgubbstårta. Veddige midsommar 2015!

Ulla-Britts jordgubbstårta. Veddige midsommar 2015!

Och mina egna äppelrosor! Norra Näs, oktober 2015! Stolt! :)

Och mina egna äppelrosor! Norra Näs, oktober 2015! Stolt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s