En sann julberättelse!

Jag ska göra som Benjamin Syrsa och berätta om en sak som hände för lääänge sedan, nämligen förra seklet, typ 1970 eller så, när TV-bilden fortfarande var svartvit och TV 2 nyss hade sett dagens ljus, när man fick gå fram till TV:n för att ”skruva upp” ljudet eller byta kanal. Det var på den tiden när telefonen satt fast i väggen så det var bara att vackert sitta stilla där tills man hade pratat färdigt och när som helst kunde någon komma in i rummet och irriterat säga, -LÄGG PÅ! Jag ska ha telefonen nu!

Jag var en ung flicka vid denna tiden och julen närmade sig. Jag har alltid varit en jul-älskare och förutom klapparna och granen så såg jag allra, allra mest fram emot julskinkan!

20151224_095713

Vår egenkryddad julskinka. Kryddblandning av salt, kryddpeppar och ingefära gnids in i två dagar och sen sirap innan den plumsar i saltbadet.

 

Vi hade bytt bil! En ljusblå folkabubbla med registreringsnummer P 81102. Den var jättefin men nu hände något traumatiskt. Jag minns exakt var vi var när pappa sa det. Vi hade svängt upp i den lilla backen vid församlingshemmet, allt var frid och fröjd till han sa orden….

-Nu när vi har bytt bil så har vi inte råd att köpa julskinka.

INTE RÅD ATT KÖPA JULSKINKA!?

Jag kommer ihåg hur ledsen jag blev! Jag kommer däremot inte ihåg hur snabbt de såg min bestörtning och berättade att det såklart bara var på skoj och ingen sanning alls. 🙂 Det blev julskinka det året också men tänk ändå vad några få ord kan sätta sig i en barnahjärna fastän det bara var menat som ett skämt. Vi har dock skrattat år detta många gånger genom åren.

Den blå Folkabubblan är skrot sen länge men jag ser minsann till att säkra julskinkan i god tid varje år. Det har jag råd med, gudskelov!

GOD JUL! Var rädda om er och era nära och kära! Och njut av julskinkan, det ska i alla fall jag göra!

20151221_102923

GOD JUL !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s