Fotografera mat – kurs på Fotografiska

I slutet av november förra året var jag på kurs på Fotografiska i Stockholm. Ämnet var ”Fotografera Mat” med Matilda Lindeblad som är en av Sveriges mest etablerade matfotografer. Vi träffades under två dagar på en helg och vi jobbade med det asiatiska köket och lax som huvudråvara första dagen och nästa dag tog vi oss an det Italienska köket med pasta som huvudråvara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preppbordet inför fotografering nr 1 på Fotografiska

Det var spännande dagar med många intryck och en hel del nya lärdomar. Det fanns en ung kock från kockutbildningen med i köket varje dag och de servade med matlagning medan vi fick tänka till och designa våra tallrikar utifrån de råvaror och den rekvisita som erbjöds.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min lax

Jag känner mig inte jättenöjd med resultatet men det är väl bra,för då vet jag ju att det bara finns framåtskridande i detta ämne. Jag lärde mig mycket under dessa dagar och fick stor lust att lära mig mer – jag gillar ju foto, jag gillar mat och jag vill förmedla en känsla, så det är bara att köra.

Dag två for vi till Italien. Pasta stod i centrum och sen fanns det olika rätter att välja mellan. Jag ville ha en ganska ren rätt så det blev spagetti dressad med olivolja, flingsalt och grovmalen svartpeppar, till det körsbärstomater och basilika och en pesto att lägga till. Till rekvisitan hörde också parmesan och citron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta med rena smaker

Det finns mycket att utveckla. Jag har skaffat mig lite inspiration och jag har skaffat mig lite utrustning. Nu är det bara att träna och träna och lära mig mera. Det är extremt roligt med foto och med skrivande, vi får se var det landar. Kanske i en kokbok, något jag aldrig tidigare i min vildaste fantasi ens tänkt mig. Men jag har ju en väldigt livlig fantasi och en hjärna som är lite för flexibel för mitt eget bästa så vem vet var det kan landa… ;D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vår kursledare Matilda Lindeblad till höger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preppbordet från söndagen. Den unge kocken Gustav servade oss. Hoppas att dina drömmar om att öppna en fiskrestaurang i Australien blir sanning! Då åker jag nog fasiken till Australien en vacker dag, tror jag. Trots att jag inte är nån globetrotter för fem ören. 🙂

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s