När poletten trillar ner…

Jag är lite stolt för att jag håller i med träningen! Actic har verkligen funkat för mig. Jag köpte en träff med en instruktör en gång per månad och det är guld värt! Då kan man liksom inte bara utebli utan vackert gå dit. Jag känner dessutom att jag har knäckt min träningskod tillsammans med min instruktör, en ung tjej vid namn Emelie. Jag ska berätta…

Jag har köpt kort på olika gym genom åren. Mer än en gång. Gått in för det i 180 i en månads tid, sen tappat det… men betalat i ett år…. Jag kom till Actic i oktober förra året och fick en ”egen” instruktör. Vid första träffen så satte hon mig på en cykel på ett uppvärmningsprogram på 7 minuter. -Ska jag öka uppvärmningstiden här sen då? frågade jag. Nej, sa hon, kör på detta programmet. Sen gav hon mig ett program med några arm- och benträningsmaskiner plus lite magövningar. Allt 2 x 12 upprepningar.

Jag tror att det var då poletten trillade ner.

Jag blir så lätt uttråkad. Mina förra träningsintervaller har varit 3 x 15, även med min sjukgymnast (jag har en trasig nacke). Cykla i 15 minuter, sen flera övningar 3 x 15, cykla i 15 minuter igen. Boring! Och om det är tråkigt så finns det massor av ursäkter för att inte gå dit.

Det finns de människor som älskar att träna, det faller sig naturligt för dem. Jag tillhör inte dem. Jag gillar inte när det gör ont. Det är sant!

Min instruktör Emelie är ung, klok och lyhörd. Hon förstod, och vågade lyssna på vad jag sa och agera därefter. Det hjälpte mig att fatta, att knäcka koden till mitt tränande. Gör det lätt, snabbt och effektivt. Gå dit, cykla 7 minuter, gör de där 7-8 övningarna 2 x 12 upprepningar. Stretcha, duscha, gå hem. Klart!

För den bästa träningen är den som blir av. Det gäller att knäcka koden. Lyssna på din egen historia! Jag är glad för detta, lite förvånad, men nöjd och glad. Det håller denna gången, det känner jag!

 

2 reaktioner på ”När poletten trillar ner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s