Amaranth-korn

Jag fick syn på dessa små korn på hyllan i affären och tyckte att det skulle vara roligt att testa. På påsen står det att Amaranth används som ersättning till ris eller pasta. Det är ett litet frö som är fiberrikt, naturligt glutenfritt och rikt på mineraler, protein och fibrer.

IMG_1qir9q

Amarantkorn – stora är de inte

Jag kokade dem enligt anvisningarna men blev ganska besviken måste jag säga. Det blev lite grötigt och ganska smaklöst. Jag ska dock ge det fler chanser, jag kan tänka mig att det blir en bra bas till t.ex vegetariska biffar. Det står dessutom att man kan poppa dem på samma sätt som popcorn! Spännande, det ska testas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s