Smörkokt torskrygg

Enkelt och gott! Detta behöver du:

Fin torskrygg, rikligt med smör, lite vatten, salt och en vid panna med lock.

20160222_174833

Fin torskrygg!

Smält en rejäl klick smör i en vid stekpanna och sätt på medelvärme, salta torsken lätt, lägg den i smöret och låt sjuda upp. Tillsätt några matskedar vatten och låt sen fisken sjuda sakta under lock i 6-8 minuter tills den är vit och skivar sig lätt. Vänd på den någon gång. Jag tycker att det är gott när den går till cirka 55 grader men det är en smaksak. En termometer är alltid bra att använda sig av.

20160222_175747

Det blir gott!

Serveringstillbehören kan varieras mycket. Pressad potatis eller potatismos är gott till. Ärtor, äggsås, smörsås, det är bara att komponera efter vad man är sugen på. Eller lägg helt enkelt fisken på en rejäl salladsbädd och häll den goda smörskyn över.

Smaklig måltid!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s