Hotell Havanna

Idag bestämde vi oss för att gå ut och äta och vi valde att besöka Hotell Havanna här i Varberg.

Så här beskrivs hotellet på dess egen hemsida ”Ett hotell som blandar Varbergs kurortstradition med det varma och sinnliga som är Havanna och Kuba”.

Man kan välja att gå på romprovning och det finns ett stort utbud av handrullade cigarrer för den som önskar ta plats i hotellets röksalong. Det finns också ett förunderligt vackert spa på Havanna. Under hotellet har det grävts ut en underjordisk våning och där finns ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway .

IMG_20160404_201533

Hotell Havanna i Varberg

Idag nöjde vi oss med att besöka den mysiga restaurangen. Till förrätt valde vi en klassiker som vi ätit tidigare på Havanna och som är ett säkert kort. Toast Skagen.

IMG_20160404_193902

God och generöst tilltagen Toast Skagen

Vackert och gott! En frasig, smörstekt toast och på den en god och generös räkröra. Den lilla rosa spegeln på tallriken var en ganska söt bärsås som bröt av och var mycket god till de lite mer salta och svala smakerna på tallriken. Efter det valde jag att smaka stekt ankbröst.

IMG_20160404_204356

God stekt anka med lent och fint mos.

Timjan- och sockerstekt ankbröst med rödlökschutney, smålök, sidfläsk, svamp och potatispuré. Det fina, rosastekta ankbröstet var mört och gott. Rödlökschutneyn på botten av tallriken lyfte smakerna med sin lilla sötma och syrlighet och det rökta sidfläsket satte också sin karaktär på anrättningen. Det var jättegott men jag hade dock önskat lite mer grönsaker på tallriken.

Vi hade först inte tänkt att äta någon dessert men jag blev lite sugen på något friskt till avslut och beställde in en kula syrlig sorbet med smak av frukter från sydliga breddgrader.

20160404_191403-1

Frisk och fräscht!

De andra i sällskapet valde att ta in kaffe och en romtryffel.

20160404_191350-1-1-1

Sött och gott till kaffet

Oj, vilken god måndag detta blev! Många fina smaker och vackra uppläggningar bjöds vi på på Hotell Havanna. Dessutom bjöds vi på fin och trevlig service!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s