Mellan Årets Kock och Bocuse d’Or

Nu har det snart gått två månader sen finalen av Årets Kock på Annexet i Stockholm. Oj, vad tiden rusar! Jimmi Eriksson från Lilla Ego Krog tog hem tävlingen Årets Kock 2016 och han har alldeles säkert fullt upp med alla möjliga roliga uppdrag som följer med titeln.

20160211_160101-1-1-1-1-1-2

En lycklig vinnare!

Om ungefär en månad är det dags för Sveriges kandidat Alexander Sjögren att ta med sitt team och åka till Budapest och tävla i kock-em Bocuse d´Or Europe! De elva främsta länderna i tävlingen kvalificerar sig till Bocuse d´Or – Kock-VM i Lyon i januari 2017. Det skulle vara roligt att åka dit och heja fram Team Sweden!

DSCN7017

Bocuse d’Or Kock-EM i Sverige i maj 2014. Team Tommy Myllymäki tog hem guldet!

Det har byggts upp ett tävlingskök på Regeringsgatan i centrala Stockholm där Alexander Sjögren och hans team tränar för fullt för att nå perfekt precision med sina rätter till tävlingen i Budapest. Förbipasserande kan se livebilder från Alexanders träning mellan klockan 12 och 13 varje dag.

Vi har mycket att se fram emot i matlagnings-Sverige och här kommer ett collage av bilder från tävlingen som gick av stapeln i februari – Årets Kock 2016

 

Men här och nu, i kväll klockan 20.00! Finalen i Sveriges Mästerkock 2016! Spännande!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s