Rub n’ Smoke Barbeque

God lunch i gott sällskap. I amerikansk anda. Mitt i den halländska naturen under ekarna. Solen sken och vi blev inte besvikna!

20160611_150123

Rustik känsla med utsikt över kohagen

På Myron Mixon’s rökgrillar tillagas köttet länge med låg indirekt värme. Rub n’ Smoke tillverkar en egen korv, grillar brisket, pulled pork, karré och lite annat smått och gott. På brickan serveras också coleslaw, picklad rödlök, bröd, sötpotatis och en smakrik sås. Vill man ha ett vegetariskt alternativ så kan man njuta av en grillost av halloumityp tillverkad av grannen Kagabäckens ost.

20160611_143154

Goda grilltallrikar

Det är en rustik känsla över hela serveringsplatsen, man kan inte sitta inomhus men väl under tak så ta på kläder efter väder. De har fullständiga rättigheter så man kan ta sig en närproducerad öl till maten.

20160611_142445-1-1

Öl och läsk från nära producenter.

Det känns vänligt och nära, som att komma hem till någon du känner. Jag har aldrig varit i USA men det känns ändå som att miljön och känslan stämmer överens med drömmen om den amerikanska landsbygden och lite back to basic-feeling.

20160611_143015.jpg

Om du är i Varbergstrakten i sommar så passa på att besöka Rub n’ Smoke Bbq i Vare, strax söder om stan. Det är öppet på lördagar i sommar. Där, på Johanssons gård, finns också en keramikverkstad och ett litet ysteri, Kagabäckens Ost där du kan köpa goda närproducerade ostar.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s