Älskad – Saknad

Min pappa har lämnat oss, han har lämnat detta jordelivet, 86 år gammal.

20160115_155348

Lev ditt liv levande, så länge du kan!

En dag fick jag ett telefonsamtal om att min pappa blivit ”lite sämre”. Vad det nu betyder… Jag ilade dit bara för att förstå att han verkligen blivit sämre, och att det hade skett ganska snabbt.

Jag kom in på pappas rum på äldreboendet, han har varit dement i några år, och jag förstod plötsligt vad ”lite sämre” betyder. Han låg där och ville inte vakna.

Läkaren kom in. Sjuksköterskan kom in. Undersköterskan kom in. De började prata om ”början till slutet”. Jag var helt oförberedd.

Vi vakade i sex dagar och sen var det plötsligt över. Det var över, lika plötsligt som det kom och man är alltid lika oförberedd.

cropped-dscn0961.jpg

Vinterljus

Du är saknad, pappa. Du är saknad och älskad och kommer alltid att så förbli. Du har alltid gjort allt för oss och gjorde så in i det sista. Du har lämnat oss fysiskt, men ditt engagemang, din kärlek och din omtanke och tanke finns alltid med oss.

Vi ser dina händers verk i allt omkring oss och vi är alla så djupt tacksamma för det du gett oss, det vi fått med oss. Din kärlek till naturen och djuren har präglat oss och vi följer dig alla i den andan.

DSCN8642

Det finns alltid ett ljus i mörkret

Nu är det din tur att vila i frid, pappa. Du har uppfostrat oss och gjort oss till starka individer som står på egna ben, nu klarar vi oss själva. Du har gjort allt rätt pappa, och du gjorde rätt som tog steget och gick vidare mot ljuset.

Vi älskar dig, genom alla tidevarv. Alltid. Genom evigheterna.

Sov i ro. Kanske ses vi igen!

IMG_20160121_142522

Ett sagoland. Det sagolandet är mitt barndomshem, mina föräldrars livsverk. Kärlek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s