Kära Stockholm

I snöyran anlände jag till Stockholm i tisdags kväll. SJ var helt på min sida denna gången så vi rullade in på centralstation på minuten. Jag tog en taxi till Gamla Stan och lägenheten som jag hyrt in mig i ett par dagar.

Så Underbart Charmigt! Huset som jag bodde i ligger på Stora Nygatan och är byggt nån gång på 1600-talet. Det var lite snett och vint men ack så trivsamt och mysigt! Om jag nånsin blir oförskämt rik så ska jag köpa en lägenhet i Gamla Stan.

img_20161109_085003

Gamla Stan i Stockholm!

Snön fortsatte att falla, jag installerade mig och det är alltid lika mysigt att göra sig hemmastadd i sitt hotellrum eller i detta fallet lägenhet. Sen tog jag en liten promenad på gatorna och de smala gränderna med snön knarrande under skosulorna. Jag gillar ju vintern, så Gamla Stan var dubbelt så mysig i vinterskrud som vanligtvis och jag bara njöt!

Jag började bli lite hungrig och då är ju Gamla Stan en bra plats att vara på för här vimlar det av bra restauranger och caféer. Jag hade hört att det kan vara svårt att få bord på Restaurang 19 Glas på Stora Nygatan men när jag fick syn på skylten så gick jag ändå in och kollade läget.

20161108_191728

Jodå, denna snöiga tisdagskväll så fanns det en plats för mig vid ett av de höga borden inne på 19 Glas! Det var en varm, välkomnande och vänlig atmosfär att komma in och jag valde att beställa in en dovhjortkorv med surkål och senap. Den serverades på ett gott surdegsbröd och var toppad med fint riven smakrik ost. Mycket gott!

20161108_184635

Korv av dovhjortkött med goda tillbehör.

Korven var saftig och god och det var mycket fina kombinationer med det mjuka, lite sega brödet, den lagom starka senapen, syrlig sval kål, den saftiga korven och så den finrivna osten med god smak. Toppen var ordet! Till detta blev jag rekommenderad en öl, nämligen en Örebro Bitter från Närke Kulturbryggeri.

20161108_183413

Ett glas öl på 19 Glas!

Det var en smakrik och god öl med tydlig beska och liten sötma, en sådan där öl som nästan är som en liten måltid, som man blir mätt av. Den passade perfekt till korven och dess tillbehör. Jag satt kvar en stund och bara njöt av att vara mitt i vimlet, språkade lite med personalen och mådde bara väl.

20161108_183702

En liten aptitretare innan maten, gott surdegsbröd och smör från Järna Mejeri.

Sen gav jag mig ut i vinterlandskapet igen och traskade hemåt till ”min” lägenhet sisådär 100 steg från 19 Glas.

En stund senare kom Henrik (sonen min) och hälsade på när han gått av sitt arbetspass på Kalf & Hansen och i morgon kommer Sanna (dottern min) och Miranda (hennes kompis), de ska flytta in hos mig, vi ska mysa och sen ska vi ska se på ”Fantomen på Operan” på Cirkus! Gött Liv!

 

 

2 reaktioner på ”Kära Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s