Phantom of the opera!

Ärendet för Stockholmresan denna gången handlade för ovanlighetens skull inte om mat alls. Nej, det var ”Fantomen på Operan” som stod på agendan.

Min dotter och hennes kompis har sedan många år tillbaka varit fans av The Phantom. Vi har sett filmatiserade versioner och en gång var vi i Danmark och såg föreställningen live på ”Det Ny Teater” i det dejlige Köbenhavn.

Nu var det dags för en uppsättning på Cirkus i Stockholm och huvudrollsinnehavaren heter Peter Jöback! Jag har följt Peter genom hans karriär och uppskattar hans röst och hans bredd i musiken väldigt mycket, så det var inte svårt för mig bestämma mig för att köpa dessa efterlängtade biljetter till julklappar förra året.

Stockholm bjöd på fantastiska vyer denna novembervecka.

20161109_172510

Vinter!

Snökaos, stod det i tidningarna. Om man inte behöver passa tider eller ta sig hit och dit på viss tid så var det mest mysigt, tycker jag. Mysigt som gäst i vinterlandskapet. Vi promenerade lite i Gamla Stan. Vi tog tunnelbanan till Mariatorget och tog en bit mat på Kalf & Hansen.

Men sen blev det lite nervöst. Vi skulle ta oss till Djurgården och Cirkus. Bussarna hade slutat gå på grund av vädret och till taxi’s växel kom man inte fram. Det började närma sig starttid på föreställningen men hur skulle vi ta oss dit? Snacka om tur… när vi kommer ut från restaurangen så smyger det upp en taxi i snötystnaden. Vi viftade och kollade om han var ledig. Det var han! och vi hoppade in i taxin. Det blev en skumpig färd på Stockholms gator. Den frysta snömodden skrapade mot bilens underrede och taxin gled och kanade mot snövallarna på gatans sidor. Spännande, men vi kom fram i god tid!

img_20161110_014954

På väg upp mot Cirkus!

Ren och skär lycka! Där sitter jag på bänkrad nr 17, flankerad av några av de viktigaste personerna i mitt liv, mina barn. Den häftiga föreställningen börjar. Musiken dundrar in, och när Peter Jöback tar första tonen i sin roll som Fantomen denna kväll så tar Sanna min hand och vi bara njuter av föreställningen.

Vi gick sen det mesta av vägen tillbaka till stan. Snöfallet hade slutat, det var skottat på gångbanorna, visserligen halt, men sååå fantastiskt vackert och stämningsfullt!

20161109_224822

Ändlöst vackert!

20161109_183424-1

Utsikt från Cirkus – ett vintrigt Gröna Lund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s