Grönkålschips

Krispiga grönkålschips, det är så oemotståndligt gott!

20161204_183813

Chips som bara smälter i munnen!

Om man googlar så finns det hur många recept som helst och det svåra med detta är att recepten är så olika vad gäller tid och temperatur. Man får pröva sig fram helt enkelt. Man kan ha hög ugnsvärme och köra grönkålen en kort tid i ugnen men det är ett ögonblicks verk från perfekt krispig – till bränd, så jag föredrar den här metoden.

175 grader  i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika så jag rekommenderar att man står där och tittar till sina chips första gången så man vet hur ens ugn reagerar.

20161202_181902

Grönkål, fantastiskt bladgrönsak om än lite bortglömd.

Skölj grönkålen, repa den, det vill säga dra av det krusiga gröna från stjälken och dra det i mindre bitar. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över lite rapsolja. Strö över lite salt. Massera in olja och salt i grönkålen och sprid ut bladen på plåten.

20161204_181530

Oljemasserad grönkål utspridd på plåten.

Ställ in plåten i mitten av ugnen. Öppna ugnsluckan efter tio minuter, släpp ut lite ånga och titta till chipsen. Sprid eventuellt ut dem lite och provsmaka.

Titta nu till dem mest hela tiden så de blir lagom stekta och inte hinner bli brända. De kan vara en aning mjuka när du tar ut dem ur ugnen, de krispar till sig när de svalnar. Låt svalna och sen är det bara att frossa loss. De smälter i munnen!

20161204_183745

Krispig grönkål

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s