Ljusare tider!

För alla er som längtar efter längre dagar och mer dagsljus – nu vänder det! Igår var det vintersolståndet och då är det som mörkast på våra breddgrader. Men när det väl vänder så går det ganska fort. Redan på nyårsafton är dagen 7 minuter längre än idag och den 15 januari har dagen längt sig med ytterligare 35 minuter. I alla fall här på västkusten, det är väl lite olika beroende på var i landet man bor. Du kan följa solens upp-, och nedgång i din kommun dag för dag på http://www.dinstartsida.se/solen.asp

Själv gillar jag att det är mörkt ute, för mig är det vilsamt och det passar min sinnesstämning just nu efter den här höstens omvälvande händelser.

20160922_192523-1

Värmeljus i en gammal sprucken kristallskål. Det blir stämningsfullt och vackert!

Jag tycker om att vila i mörkret, det är skönt att bara komma hem och tända all mysiga ljuspunkter som advent och mörkret utanför bär med sig, det ger mig ett lugn och den vila som jag så väl behöver just nu. I en vila där jag också smider framtidsplaner.

Och det är i mörkret som man ser alla ljuspunkter bäst!

20161221_233811-1

Ljus i mörka tider.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s