Brödpassion med Sebastien Boudet

Ibland gnistrar det till i Varbergs kommuns Kost & Städ där jag jobbar! I veckan som gick anordnades en inspirerande kurs i surdegsbakning där ett antal av personalen i kommunens kök fick pröva på att baka surdegsbröd och lite annat. Det var ingen mindre än Sebastien Boudet som höll i kursen som pågick under två arbetsdagar och jag är helt allvarligt talat lite avundsjuk på dem som fick vara med.

Vi som inte var med fick dock möjligheten att lyssna på en föreläsning med Sebastien på torsdagskvällen och så klart tackade jag ja och gick till Eventhallen på kvällen. Jag hade sett framför mig att vi skulle sitta i länga rader på stolar och lyssna men det hade dukats vid runda bord med ett fräscht surdegsbröd från Kustbageriet i Varberg, ett gott smör, ost och bubblande vatten på små fina flaskor.

img_20170209_213500_035

Gott surdegsbröd med vackert och gott smör

Han är inspirerande, Sebastien Boudet! Och han brinner verkligen för sin sak, en eldsjäl som vill förmedla budskapet om den rena, goda maten och bakkonsten. Jag vill lära mig mer och kommer säkerligen att anmäla mig till en kurs i surdegsbakning med Sebastien så småningom. I morgon startar jag mitt livs första surdeg som sen ska stå och växa till sig och pysslas om dagligen i 3-4 dagar. I mitten av kommande vecka kan jag nog sätta degen som sen ska jäsa i 18-48 timmar i kylen innan den ska gräddas så jag har en spännande vecka framför mig!

IMG_20170209_214717_038.jpg

Sebastien Boudet berättar med inlevelse om sin passion för ren och bra mat.

Läs mer på Sebastiens hemsida brodpassion.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s