Dags för primörer!

I fredags hade jag beställt en delikatesskasse från Warberg Tomat som nu ligger i startgroparna inför säsongen. Lite längre fram så kan man shoppa loss på tomater i alla former och färger, paprika, chili, örter och sallader, färska ägg, en massa marmelader, honung och mycket annat smått och gott. Men nu var det dags för en kasse med filmjölksbröd, biscottis med chokladsmak, tomatmarmelad med anis och citron och så något valfritt grönt. Jag valde färsk timjan.

IMG_20170324_155411_740

Läcker vårkasse från Warberg Tomat. Kul idé!

Det var en fröjd och en sån vårkänsla att få gå in i växthuset och välja bland kryddor, sallad och smågurkor och jag köpte några salladssorter i kruka utöver kassen. Det går ju inte att jämföra smaken och konsistensen på denna närodlade färska primör med den sallad man köper i affären. Denna färska är ju full av liv, om man får uttrycka det så, man riktigt känner hur den sprudlar av vitaminer och mineraler! Nu står en av salladskrukorna på vårt köksbord och så är det bara att klippa av ett par blad på sin smörgås eller sin tallrik. Lyx!

IMG_8k47ie

Sallader och timjan!

Min mormor odlade timjan i rikliga mängder i sin köksträdgård. Fram mot sensommaren så plockade hon den och knöt små buketter som hon hängde upp över vedspisen så de fick torka. När hon sen kokade soppa eller gryta så tog hon ner en bukett och smulade den goda kryddan i maten. För mig är timjansdoften speciell och jag tänker att den säkert ligger som ett doft- och smakminne från tidiga år.

Brödet och tomatmarmeladen var riktigt goda till kaffet och det kokta ägget på lördagsfrukosten.

20170325_085122-1

Filmjölksbröd och en grön tomatmarmelad med smak av anis och citron. Gott!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s