Påskmat

Jag gillar påsken! Det är hela fyra dagars ledighet och vi har inte så många traditioner och måsten på vår agenda. I år kommer ingen av barnen hem under påskhelgen så det är vi, min mamma, hundarna och katten som firar tillsammans. Lugnt, avslappnat och mysigt. Lite trädgårdsarbete blir det, mys på altanen och kanske en fika på Strömma Farmlodge som säsongsöppnade igår. God mat krävs förstås och jag känner starkt för att stå i köket och skapa efter en tid av idétorka.

Janson är en påsktradition från min barndom, likaså omelett med någon stuvning. Den traditionen har fallit bort under några decennier men nu tar jag tillbaka den med full kraft. Idag blir det ugnsomelett med svampstuvning och lite annat smått o gott såsom laxar av olika slag, gravlaxsås, räkor, rökt torskfilé och lite annat.  Igår njöt vi av Janson, persiljeköttbullar, prinskorv och en härlig och saftig rödkålssallad.

Men nu sticker jag till köket och bakar ut min focaccia och sen ska det brassas ugnsomelett och champinjonstuvning och stekas lite fler köttbullar för säkerhets skull. Det är alltid gott. So long!

20170414_090714.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s