Grönsaker på grillen

En av de bästa tillbehören som jag köpt till min grill är en grillpanna. Den är perforerad i bottnen och på kanterna så man kan steka/grilla grönsaker och mindre fisk/köttbitar utan att de faller ner på glöden.

20180421_183039

Min grillpanna. Enkel, billig och jättebra! Den har ett löstagbart handtag som är lätt att fästa på kanten av pannan när maten är klar.

Här använde jag morot, gul lök, sötpotatis, palsternacka, brysselkål, vitkål och lite örter. Strimla och dela grönsakerna, salta och peppra lätt. Ringla sen över lite olja, blanda runt och låt rinna av på hushållspapper. Torka av bottnen innan du sätter grillpannan på gallret och grillar. Blanda med en stekspade då och då och när grönsakerna har fått lite färg så sätt pannan utanför glöden för att mjukna och steka färdigt.

20180421_181228.jpg

Örterna här är timjan och ruccola wasabi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s