Kurs i matstyling och matfoto

Igår, på självaste Valborgsmässoafton var jag på kurs i matstyling och matfoto. Det var vår arbetsgivare Kost&Städ på Varbergs kommun som hade arrangerat denna fantastiskt roliga och givande kurs för ekonomibiträden och kockar i våra offentliga kök i kommunen. Många av våra kök har Instagramkonton och tanken är att vi ska kunna lägga ut fina bilder som presenterar vår verksamhet på ett bra sätt.

IMG_20180430_145336_673

Våra kursledare för dagen var Karin Bohlin som är kock, matskribent, matstylist, författare mm och Bianca Brandon Cox, matfotograf och filmare som jobbar med rekvisitastyling.

20180430_132509

Proffs in action! Här ska de få till det bästa ljuset inför fotograferingen av rödbetsbiffarna. Det färdiga resultatet kan du se på Instagram  #varbergmat

Vi började dagen med frukost och sen var det dags att sätta sig på skolbänken i Ankarskolan i Träslövsläges fina lokaler. Vi fick massor av goda råd och konkreta tips om vad man ska tänka på för att skapa fina foton. Sen är det bara att träna, träna, träna, titta på andras bilder och låta sig inspireras.

IMG_20180430_124027_250

En läcker rödbetsbiff med morotssallad och couscousblandning. Mycket gott!

Vi blev bjudna på en jättegod lunch lagad av köket på Ankarskolan. Den bestod av rödbetsbiffar med en varm couscoussallad och kall sås, stekt kyckling med rostad blomkål, klyftpotatis och en god blomkålssoppa med krutonger och en örtolja. Till det serverades också en fin salladsbuffé med massor av fräscha grönsaksblandningar.

Vår uppgift var nu att ta ett matfoto innan vi satte oss till bords. Det blev många fina bilder och dem kan du se på #varbergmat

IMG_20180430_145655_134

Grönt är skönt

Under eftermiddagen visade sen Karin och Bianca hur de jobbade med matstyling, ljussättning och foto och vi fick göra våra egna bilder med stöd och tips från dem. Det var ett matfoto, ett stilleben och en dessertbild som vi skulle göra och kreativiteten flödade verkligen i rummet.

20180430_164059

Karin penslar rödbetsbiffarna med olja så de ska se blanka, nylagade och varma ut.

Mycket roligt och givande! Och det är alltid lika roligt och värdefullt att träffa kollegorna från olika skolor, förskolor och äldreboenden och få inspiration, matglädje och goa skratt tillsammans.

IMG_20180430_150221_221

Min dessertbild

Följ mig gärna på Instagram på @sandahlsmatpratochgladjeamnen

Du kan se alla våra matbilder från kursen på Instagram #varbergmat Följ oss gärna där.

Du kan också följa mig och mina kollegor på Instagram  @pederskrivaresskolaskok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s