Glutenfria pannkakor

Jag är inte glutenintolerant men har fått tipset att skippa bland annat vitt mjöl för att häva inflammationer i kroppen. Detta är bara en detalj i min kosthållning, jag har gjort en ganska stor levnadsomställning för att må bra i lederna och för att dämpa artros-smärtorna. Jag försöker att tänka på att äta inflammationshämmande mat och jag undviker en del produkter. Dessutom tränar jag nu regelbundet för att hålla igång lederna.

I pannkakor är det hur lätt som helst att undvika gluten. I bröd är det svårare eftersom glutentrådarna där ska binda ihop brödet men här gör äggen det jobbet. Det finns massor med bra mjölsorter som inte innehåller gluten och dem jag har använt i detta receptet, majs- och havremjöl är ganska neutrala i smaken. Om man också vill eller måste, undvika mejeriprodukter så går det utmärkt att använda havremjölk, mandelmjölk eller någon annan växtmjölk.

  •  1,5 dl havremjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 tsk psylliumhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk
  • 3 ägg

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna
  2. Vispa i hälften av mjölken först så slipper du få mjölklumpar i smeten
  3. Vispa i resten av mjölken och äggen till en slät smet
  4. Stek pannkakor eller plättar i smör eller olja
IMG_20180505_155249_760 (1)

Plättar med lönnsirap och hallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s