Kitchen & Table

Efter en rolig dag på Falsterbo Horseshow med min dotter Sanna så styrde vi kosan mot Malmö och Clarion Hotels & Congress Malmö Live nära centralstationen. Klockan hade hunnit bli ganska mycket och fötterna var ganska trötta så vi bestämde oss för att inte gå ut på stan och äta utan istället åka upp till hotellets Skybar på 25:te våningen.

20180711_200019

Utsikten från vårt hotellrum på 9:de våningen.

Det var en vidunderlig utsikt från restaurangen Kitchen & Table som vi gick in på och det kändes nästan som att det gungade lite, ungefär som när man varit ute på sjön länge. Servitrisen bekräftade också att det mycket riktigt stämde, om det blåser så kan lamporna faktiskt gunga inne i restaurangen. Inte så konstigt, vi var ju 85 meter upp i luften.

IMG_20180712_203405_523

Kan man ha finare utsikt när man intar sin middag?

Maten på Kichen & Table var god, vällagad och vackert upplagd. Devisen är Manhattan möter Malmö och konceptet är signerat stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Vi fick först in en liten trälåda med ett gott bröd i skivor och i lådans lock fanns det ett mjukt smör. Vi svalkade strupen med varsitt glas vin medan vi väntade på maten. Jag drack ett glas Chardonnay och Sanna valde en Riesling.

20180712_201738

Snyggt och välkomnande!

Jag hade lite svårt att välja vad jag skulle äta men det blev ”Summer Cod”, en bakad torsk med syltad citron, granskott, nypotatis, dillvinäger och spräckt kärnmjölk medan Sanna åt ”Oh My Duck”, en rätt med ankbröst, bakad purjolök, sparrissallad, ramslök, fläder och bränd bechamel.

IMG_20180712_203405_522

Perfekt tillagad torsk med goda tillbehör.

Vi satt kvar en stund och beundrade utsikten men ingen av oss var sugen på efterrätt eller kaffe. Vi var precis lagom mätta och det var snart läggdags. Dessutom skulle det ju serveras hotellfrukost om några timmar och det vill man ju inte missa.

20180712_201925.jpg

Vilken vacker sommarkväll efter en fantastisk dag i solen!

Man kan se Turning Torso från skybaren men då från en helt annan vinkel än denna bild som togs på en sightseeingtur på Malmös kanaler och hav. Turning Torso är Malmös och faktiskt hela Sveriges högsta byggnad med sina 54! våningar.

IMG_20180712_153608_819

En fin båttur på kanaler och hamn med Strömma kanalbolag. Rekommenderas!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s