Apelsin Chocolate

I matbutiken där jag handlar hade de i förra veckan fyllt upp med en ny frukt i en stor trådkorg. Nämligen Apelsin Chocolate. Den ser, enligt min smak inte särskilt aptitlig ut men jag blev nyfiken och ville gärna smaka så jag köpte med mig en hem.

20200109_154140

Apelsin Chocolat!

När jag googlar på fruktens namn får jag veta att sorten upptäcktes av en slump för ca 10 år sen då de hittade några bruna apelsiner på ett Navelträd. De ville då analysera frukten och fann att den hade mycket goda egenskaper så de bestämde sig för att börja odla dessa Chocolat Oranges.

20200112_124940

Chocolat Oranges med en bit choklad och den vackra och väldoftande stjärnanisen.

Apelsinen är väldigt god, söt och saftig men har ingen chokladdoft eller smak, det är det brungröna skalet som har gett frukten sitt namn.  Jag läste att det är en av de sötaste apelsinerna på marknaden med ett brixtal (sockerhalt) på ca 12. Så  vips fick jag lära mig något nytt så här på blanka söndagseftermiddagen!

20200112_124720

Apelsin Chocolat tillsammans med torkade släktingar som har prytt vår jul.

Denna januarisöndag är lite kulen och grå men igår hade vi en fin soluppgång, Det var som att vandra i en rosa värld när jag och Nexus tog vår morgonpromenad. .

20200111_083201

Fast himlen var ännu mer rosa i verkligheten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s